Stroj na siatie ELIET GZC 750 HST | IBO.sk

Stroj na siatie ELIET GZC 750 HST

Kód produktu: MA 016 011 206
Záručná doba: 2 roky
Dostupnosť: Dostupný
12 419.00 € s DPH

Tvorivosť záhradného architekta väčšinou končí na nákladoch spojených s návrhom. Vhodnými strojmi, ktoré ponúkajú veľký počet rôznych aplikačných možností a podávajú veľký výkon, nemusí byť odvážny návrh vždy drahý.

ELIET GZC 750 HST je kombinovaný sejací stroj, ktorý má pre výsev trávy veľa predností, aby boli komplikované plochy trávnika čo najrýchlejšie a s vysokou kvalitou vysiaty. 

S kombinovaným sejacím strojom ELIET GZC 750 HST zvládnete všetky práce pre osievanie naraz:

- Rozmliaždenie - Valce na rozmliaždenie tvoria väčšiu časť hmotnosti tohto stroja. Pri zakladaní osevnej plochy tieto valce rozdrobujú hrubo opracovanú zeminu a vyrovnávajú jej povrch.

- Siatie - Vibračné brány kombinovaného sejacieho stroja tvoria dvojitý rad klincov, ktoré sa pohybujú smerom do strán. Tieto klince sú za pásom výsevu osiva zo zásobníka, takže osivo je pri siatí vpravované priamo do zeminy. Vibračné brány sú hĺbkovo nastaviteľné pákou v mieste obsluhy. Touto reguláciou nastavenia hĺbky si podľa priania porovnáte povrch. Vibračné brány rozrušia štruktúru hornej vrstvy, rozdelí zeminu rovnomerne po celej pracovnej ploche a odstráni nerovnosti povrchu.

- Zapravenie osiva do zeminy - Vibračnými bránami sa trávne osivo vrstvou zeminy prekryje a je chránené pred pôsobením vetra alebo pred vtáctvom. Zadný utužovací valec jemne pritlačí zeminu na zasiate osivo. Zemina zostáva dostatočne prekyprená, aby rýchlo absorbovala vlhkosť, čo je ideálne pre naklíčenie.

Hydrostatický pojazd

Ovládanie pojazdu stroja je intuitívne a pohodlné. Pojazd je riešený dvoma hydrostatickými prevodovkami pre obe polovice predného deleného valca. Každá z nich má samostatné čerpadlo a hydromotor. To umožňuje obidva HMT ovládať aj samostatne. Pre spojité nastavenie rýchlosti jazdy (aj spätný chod) slúži páka uprostred pohyblivých riadidiel, ktoré sú tiež spriahnuté s ovládaním hydročerpadiel. Vyosenie (tlak) na riadidlá vyvolá zmenu v trakcii medzi ľavým a pravým valcom a zatáča tým razantnejšie, čím je táto sila väčšia. Veľmi precízna manévrovateľnosť umožňuje prácu na malých plochách.

Veľký zásobník osiva

Objem zásobníka je 61 l. Výsevok možné nastaviť na 5-100 g / m2. Štrbinový aplikátor v nádobe na osivo zaisťuje rovnomerný výsev. Nádoba má rovnakú šírku výsevu ako vibračné brány. Pretože sa sejacie štrbiny nachádzajú medzi vibračnými bránami, je osivo vysievané lineárne cez celú pracovnú šírku. Týmto spôsobom nevznikajú pri sejbe žiadne nepravidelné riadky.

Práca bez nádoby na osivo

Kombinovaný sejací stroj ELIET GZC 750 HST možno používať s nádobou na osivo alebo tiež bez nej. Ak nemusíte ihneď vysievať, nádobu na osivo jednoducho odoberte. Zvyšné trávne osivo môžete takto pohodlne vyprázdniť. Keď stroj používate bez nádoby na osivo, môžete pozorovať výsledok vykonanej práce. Môžete tak pri rovnaní zeminy vždy kontrolovať, či je dobre zredukovaná a utužená. Kombinovaný sejací stroj možno takto pružne nastaviť, aby stav terénu už nemal žiadny podstatný vplyv na kvalitu nového trávnika.

Nastavenie výsevku

Sejací stroj umožňuje výsevok 5-100 g/m2. Takto veľké rozpätie je potrebné s ohľadom na rôzne zloženie trávnych zmesí. Výsevok sa nastavuje v 36-tich krokoch. Pre presné nastavenie výsevku možno pod aplikátor zavesiť nádobu pre nastavenie.

Spojka

Odporúčame pred prácou so strojom odstrániť kamene a iné nežiaduce predmety. Napriek tomu môže dôjsť k vzpriečeniu týchto predmetov napríklad medzi vibračné brány a zadný valec. Poškodenie pohonného ústrojenstva je ochránené klznou spojkou.

Široké utužovacie valce

Tento model je vybavený tromi utužovacími valcami určenými na rozmelenie zeminy. Stroj disponuje vhodným rozložením hmotnosti a zemina je pritláčaná rovnomerne. Nevznikajú tak stopy medzi dvoma po sebe nasledujúcimi pracovnými postupmi. Valce majú otvorený profil, preto je zemina jemne pritláčaná a zostáva dostatočne prekyprená, aby voda a živiny mohli dobre vsakovať. Zabraňuje sa tiež erózii, vyskytujúcej sa pri prudkom daždi.

Robustná konštrukcia

Pre správnu trakciu, funkciu a stuženie podložia je nevyhnutné, aby sejací stroj mal špecifickú hmotnosť. Nie je to len samoúčelné zvyšovanie masy materiálu a robustné pracovné časti prispievajú k prevádzkovej spoľahlivosti stroja.

Stranové nastavenie riadidiel

Aby ste dosiahli perfektný výsledok, bez zanechania šľapají, prináša stroj jednoduchú funkciu - bočné nastaviteľné riadidlá o 20° na obe strany. Umožňuje to obsluhe kráčať mimo stopy stroja stále využívať intuitívne funkciu ovládania. Pokiaľ chcete vybrať zásobník osiva, možno otočiť riadidlá o 90° vľavo.

Nastavenie hĺbky vibračných brán

Jedným z najdôležitejších ovládacích prvkov obsluhy stroja je páka nastavenia hĺbky vibračných brán. Aby sa zemina dôkladne prekyprila a osevná plocha pripravila s potrebnou rýchlosťou, mali by ste stále s nastavením hĺbky vibračných brán experimentovať. Aby sa umožnilo rýchle prepínanie medzi 6 hĺbkovými polohami, je ovládacia páka umiestnená v dosahu obsluhy.

Zdvíhací hák

Pre bezpečný transport sú na stroji 4 kotevné miesta a oko v hornej časti. Tieto body je možné použiť aj pre prípad istenia pri práci v prudkých svahoch (až 100%).

Vibračné brány

Vibračné brány tvoria dva kmitavé hrebene, ktoré prenikajú až 7 cm pod úroveň pojazdových valcov, ktoré majú niekoľko funkcií - porovnanie terénu, prekyprenie vrchnej vrstvy pôdy, zapracovanie osiva do pôdy. Pre bezpečný prevoz z pracoviska a na pracovisko možno kmitavý pohyb brán vypnúť.

Intuitívne riadenie

Riadidlá GZC 750 HST sú stranovo pohyblivé. Tým je dané aj zníženie prenosu vibrácií k rukám obsluhy. Zatlačenie riadidiel do strán prevádza jednoduchý mechanizmus na ovládanie čerpadiel, umožňuje teda reakciu riadenia, akoby stroj vážil 10-krát menej.

Parametre:

Motor, výkon: Honda GX200, 6.5 HP

Prevodovka: Hydrostatická

Pracovný záber: 71 cm

Hĺbka pracovného záberu: 0 - 70 mm

Zásobník osiva - objem nádoby: 61 litrov

Nastavenie výšky vybračnej brány: 6 x 10 mm

Rozmery stroja: 1990 x 820 x 1140 mm

Hmotnosť: 385 kg

Recenzie produktu Stroj na siatie ELIET GZC 750 HST

Hore